Rondreis Costa Rica
Rust & Natuur

Een privé rondreis Costa Rica voor de verwende reiziger in een relaxed tempo, met diverse hoogtepunten zoals de Caraïbische en de Pacifische stranden, maar ook nationale parken en vulkanen, zoals: Rio Celeste, Cahuita, Los Quetzales, Corcovado en Marino Ballena.

Reisduur: 22 dagen

Vanaf: $2499,- (2p)

Bovengemiddelde hotels

Pas het aan zoals jij het wilt!

route individuele rondreis costa rica rust natuur

Rondreis Omschrijving
& Reisschema

Een mooie individuele rondreis Costa Rica voor mensen die houden van natuur en een rustige manier van reizen. Tijd voor mooie wandelingen door de natuur en wilde dieren spotten, maar ook zeker tijd om te relaxen. Een gevarieerde rondreis langs diverse nationale parken en mooie stranden. En dat met overnachtingen in hotels met net dat beetje extra.

Reisschema:

Dag 1; Aankomst San Jose Airport, Costa Rica

Na aankomst staat de transportservice voor je klaar. Even bijkomen van een lange reis, geniet van de fraaie omgeving en/of mooie tuin.

Hotel opties:

 • Dos Palmas Airport
 • Hotel Bougainvillea

Dag 2 t/m 4; Arenal, Volcán Tenorio & Rio Celeste en hotsprings

Met de eerste etappe kun je gelijk de diversiteit van Costa Rica waarnemen; een mooie autorit van San Jose, via San Ramon en La Fortuna richting Arenal. Je verblijft naast Vulkaan Arenal met prachtig uitzicht over het meer van Arenal. Vanuit daar kun je een aantal mooie activiteiten ondernemen: La Fortuna en vulkaan Arenal, Volcán Tenorio nationaal park met de prachtige Rio Celeste waterval, de grotten van Venado en natuurlijk de diverse hotsprings.

Hotel optie:

 • Hotel Laguna Arenal

Dag 5 t/m 7; Sarapiquí, hangbruggen, La Selva station en Braullio Carrilo

Een trip van ongeveer 2 uur van La Fortuna, via stadjes als Muelle, Aguas Zarcas, Venecia en Virgen naar Puerto Viejo de Sarapiquí. Hier vind je diverse bezienswaardigheden zoals Tirimbina chocoladetour met park en hangbruggen, La Selva Biological Research Station, nationaal park Braullio Carillo, park Cinco Ceibas en catarata El Toro (waterval). Even geen zin om te wandelen, je kunt ook een mooie boottour gaan doen.

Hotel optie:

 • Hotel Heliconia Island

Dag 8 t/m 10; Cahuita, opvangcentra en ontspannen aan Caraïbische stranden

Een reis van 4 uur van Sarapiquí, via Guápiles, Siquirres en Limon, brengt je bij Puerto Viejo en Manzanillo. Een rit met open gebied, afgewisseld met bos en bananenplantages naar de Caraïbische kust. Een prachtig gebied rijk aan natuur; het tropisch regenwoud loopt tot aan het strand en er is veel wildlife te zien. Het gebied kenmerkt zich ook door de echte Caraïbische cultuur die er heerst; het is moeilijk niet te ontspannen. Naast de diverse fraaie stranden zal je het beroemde nationale park Cahuita bezoeken. Maar je kan ook opvangcentra van iguanas en/of luiaards bezoeken, of de Bribri indianen.

Hotel opties:

 • Hotel Geckoes Lodge
 • El Arbol 
 • Tree House Lodge

Dag 11 t/m 13; Turrialba vulkaan, botanische tuin en de Orosi vallei

Je laat het strand en de reggaemuziek achter je voor de volgende etappe die naar de imposante Turrialba vulkaan gaat. Je verblijft aan de Turrialba met uitzicht op de vulkaan en de mooie vallei van Orosi. Je kunt de top van Turrialba vulkaan bezoeken of andere activiteiten doen, zoals het nationaal monument Guayabo en de Catie Botanical Garden. In de Orosi vallei wordt veel koffie geteeld en is een mooie plek om te kijken hoe dit in zijn werk gaat; er zijn verschillende koffietours beschikbaar.

Hotel optie:

 • Hotel Guayabo Lodge

Dag 14 t/m 16; De prachtige flora & fauna van het frisse nevelwoud

Je blijft nog even in de bergen, of liever gezegd ‘in de wolken’, want je gaat naar het nevelwoud, of wellicht beter bekend als ‘cloud forest’. Een prachtige bergroute van 3 tot 4 uur brengt je bij San Gerardo de Dota; de toegangspoort voor Los Quetzales National Park. Een prachtig gebied van primair nevelwoud; naast bijzondere planten als bromelia’s en orchideeën, is het ook de plek om de mythische Quetzal te spotten. Maak mooie wandelingen door deze prachtige natuur met hoge bomen en kabbelende beekjes.

Hotel optie:

 • Dantica Cloud Forest Lodge

Dag 17 t/m 19; Corcovado, dolfijnen & walvissen, watervallen en stranden

Van het hoge koude nevelwoud rijd je vandaag naar de zon en warmte van de Pacifische kust. Een prachtige bergroute met fraaie uitzichten via San Isidro de el General naar Playa Dominical, Playa Matapalo of Uvita. De weelderige groene heuvels komen tot aan de kust en wilde dieren als apen en luiaards zijn ook buiten de parken te vinden in Costa Ballena, zoals het gebied ook wel wordt genoemd. Je kunt namelijk van half juli tot en met half november walvissen kijken in dit gebied (Ballena betekent walvis in het Spaans). Van half December tot en met April is er nog een ‘walvis-seizoen’, maar dan is het minder zeker of je ze ziet, dolfijnen zijn er daarentegen altijd. Daarnaast kun je het bijzondere Corcovado National Park bezoeken. Discovery Channel beschouwt Corcovado als een van de beste nationale parken ter wereld, en National Geographic beschreef het als ‘het biologisch meest intense gebied ter wereld als het gaat om biodiversiteit’. Mocht je na Corcovado nog meer parken willen zien, dan is het beroemde Manuel Antonio een optie, of de privé-reservaten Hacienda Baru, Rainmaker of de indrukwekkende Nauyaca Waterfalls.
Maar maak ook wat tijd om lekker naar het strand te gaan, het gebied kent een grote variatie aan prachtige stranden; blijf wachten tot de zonsondergang!

Hotel opties:

 • Hotel Villas Rio Mar (Dominical)
 • Hotel La Cacatúa Lodge (Uvita)
 • Uvita Bali Bosque retreat (Uvita)

Dag 20; Carara nationaal park, krokodillen bij Tarcoles en San Jose

Vandaag alweer de laatste rit terug naar San Jose. Over de kustweg langs de bekende plaatsen Quepos en Jaco, en misschien heb je nog tijd voor een stop bij de bekende krokodillenbrug van Tarcoles of het nationale park Carara, voordat je weer bij het hotel aankomt voor de laatste overnachting van je individuele rondreis Costa Rica.

Hotel opties:

 • Hotel Bougainvillea
 • Hotel Guacima Escondida

Dag 21 & 22; Je individuele rondreis Costa Rica zit er alweer op

Terug naar huis, vanzelfsprekend word je weer naar de luchthaven gebracht.

Thuis zal je terug kunnen kijken op een prachtige individuele rondreis Costa Rica, met veel natuurlijk schoon, maar je bent ook uitgerust; de batterij is weer opgeladen.

Reissom rondreis

De reissom genoemd in deze voorbeeldrondreis is een ‘vanaf prijs’ ter indicatie. Als na overleg alle wensen duidelijk zijn en de Costa Rica rondreis is samengesteld krijg je een offerte toegestuurd. De offerte omvat de kosten voor alle overnachtingen inclusief BTW. Het ontbijt is in bijna alle gevallen inbegrepen, maar andere maaltijden en activiteiten & excursies zijn niet inbegrepen. Wij verzorgen individuele rondreizen Costa Rica, dus je hebt een huurauto nodig; lees hieronder hoe dit in z'n werk gaat.

Betaling & Restitutie

Je betaalt tenminste 45 dagen voor aankomst in Costa Rica; waarna er tot 30 dagen voor aankomst restitutie mogelijk is; wel na aftrek van de door onze organisatie gemaakte kosten (met een minimum van U$150). Vanaf 30 dagen voor aankomst in Costa Rica is restitutie niet meer mogelijk.

Garantie

Holland Hotels Costa Rica is geen bedrijf en heeft geen personeel in dienst (en kan dus als zodanig niet in financiële problemen komen). Holland Hotels Costa Rica bestaat uit een groep zelfstandig opererende hotels en Bed & Breakfasts. Als een van de leden van Holland Hotels Costa Rica plotseling niet aan de verplichtingen kan voldoen, dan zullen de overige aangesloten leden van Holland Hotels Costa Rica voor een andere passende oplossing zorgen.

Tijdens de rondreis

Voorafgaande de reis naar Costa Rica krijg je een duidelijk overzicht van de route voorzien van alle informatie die je nodig hebt. Maar ook tijdens de rondreis sta je er niet alleen voor; je kunt bij Kees terecht voor vragen en advies.

Autohuur

Wij helpen je graag met het vinden van een goede huurauto naar wens, bij een betrouwbaar autoverhuurbedrijf. Wij zorgen dat de auto op de juiste tijd en plek voor je klaar staat. Bij aankomst op het vliegveld hoef je dus niet gelijk de auto op te halen, hetgeen vaak een wat tijdrovend en frustrerend klusje is; wij zorgen dat de huurauto bij het hotel op tijd klaar staat. Dit is heel relaxt en scheelt je vaak ook nog een dag extra autohuur. Je betaalt direct aan het autoverhuurbedrijf. De autoverhuurder heeft een goede servicelijn en zal je correct helpen bij mogelijke problemen. Maar Kees staat ook paraat om je bij te staan wanneer nodig.

Dé rondreis voor jou plannen?

Stuur ons je email en Kees zal spoedig contact met je opnemen voor het samenstellen van een reisvoorstel op maat.

 

14 + 15 =

Meer Voorbeeld Rondreizen 

highlights costa rica in luxe

21d, vanaf $3998,- (2p)

Highlights Costa Rica in Luxe

In stijlvolle hotels langs de mooiste plekken van Costa Rica, o.a.; Tortuguero, Puerto Viejo, Manuel Antonio en Rio Celeste.

Alle topattracties

Onze luxere hotels

s

Aan te passen zoals jij wilt!

Costa Rica rondreis met Jong en Oud

22d, vanaf $4666,- (6p)

Rondreis met Jong en Oud

Voor met verschillende leeftijden; een route langs activiteiten die je samen kunt doen; regenwoud, watervallen, vulkanen en strand.

Activiteiten voor alle leeftijden

Familiehotels

s

Aan te passen zoals jij wilt!

Populair!
3 weken Costa Rica voor 2

22d, vanaf $2828,- (2p)

3 weken Costa Rica voor 2

Huwelijksreis of er gewoon lekker samen op uit; dit is de reis van je dromen. Hoogtepunten: Puerto Viejo, Costa Ballena en Arenal.

Lekker met z'n tweetjes

Rustige hotels / B&B's

s

Aan te passen zoals jij wilt!