3 weken Costa Rica
Voor 2

Een honeymoon, een jubileum, of er gewoon saampjes op uit. Tijdens deze reis van 3 weken Costa Rica bezoek je hoogtepunten als; Tortuguero, Puerto Viejo, Vulcan Turrialba, Los Quetsales, Corcovado, Marino Ballena, Manuel Antonio, Rincon de la Vieja en Vulcan Arenal.

Reisduur: 22 dagen

Vanaf: $2828,- (2p)

Lekker met z'n tweetjes

Pas het aan zoals jij het wilt!

3 weken costa rica voor 2

Rondreis Omschrijving
& Reisschema

Deze individuele rondreis Costa Rica is special samengesteld voor wie er met z’n tweetjes op uit wil. Samen 3 weken genieten van de veelzijdigheid van Costa Rica; ongerepte natuur, vulkanen en stranden. Je hoeft je niet te haasten tijdens deze rondreis, er is voldoende tijd om samen te relaxen. De hotels zijn kleinschalig, rustig en geven de gasten privacy. Lekker aan het zwembad liggen, wandelen over een verlaten strand, genieten van prachtige zonsondergangen, romantisch dineren, het kan allemaal tijdens deze reis naar Costa Rica.

Deze rondreis voor 2 gaat langs een mooie selectie topattracties; de nationale parken Tortuguero en Cahuita aan de Caribische kant, Vulkaan Turrialba en het nevelwoud van nationaal park Los Quetzales in het midden van het land, aan de Pacifische kant ga je dolfijnen en walvissen kijken in Marino Ballena en zal je apen en andere wilde dieren gaan spotten in het laagland regenwoud van Corcovado of Manuel Antonio. In het noorden zal Rincon de la Vieja en Arenal worden aangedaan.

Reisschema; 3 weken Costa Rica voor 2:

Dag 1; Aankomst San Jose Airport, Costa Rica

Na aankomst staat de transportservice voor je klaar. Even bijkomen van een lange reis, geniet van de fraaie omgeving en/of mooie tuin.

Hotel opties:

 • Dos Palmas Airport
 • Hotel Bougainvillea

Dag 2 & 3; Tortuguero National Park, Costa Rica

Nog even geen huurauto, want de eerste bestemming is niet met de auto te bereiken. Jullie gaan namelijk als eerste naar Tortuguero National Park, de bekendste broedplaats van schildpadden in Costa Rica. In de vroege morgen worden jullie opgehaald (of afgezet bij het ophaalpunt) voor een compleet verzorgde trip naar dit prachtige natuurreservaat (alle maaltijden zijn inbegrepen). De reis – deels met busje, deels met boot – voert langs diverse plaatsen en ook passeren jullie diverse bananenplantages. De 2-uur-durende boottrip naar Tortuguero is eigenlijk al een excursie gezien je dan al veel vogels en dieren zult zien. Tijdens het verblijf in Tortuguero National Park zijn er een aantal excursies inclusief, maar optioneel zijn er ook nog wat activiteiten bij te boeken. Ook buiten het schildpaddenseizoen (juni – oktober) is dit unieke moerasgebied zeker de moeite waard.

Dag 4 t/m 6; Cahuita & Puerto Viejo; zon, zee, strand en reggae

In de morgen gaan jullie met de boot en bus naar Guapiles, alwaar er rond de middag een afscheidslunch is van de Tortuguero trip. Bij het restaurant wordt de huurauto afgeleverd waarmee jullie de reis zullen vervolgen. Vanaf Guapiles gaan jullie via Siquirres en Limon richting Puerto Viejo de Talamanca en Manzanillo. Hier hebben jullie de mogelijkheid een bezoek te brengen aan Cahuita National Park, het Bribri indianenreservaat of het Jaguar Rescue Centre (ook opvang van luiaards). Natuurlijk zul je ook genieten van de ontspannen en gezellige sfeer die zo karakteristiek is voor de Caraïbische kust; lekker terrasje zitten met reggae op de achtergrond; ‘Yeah Mann’!

Hotel opties:

 • Tree House Lodge
 • El Arbol vakantiehuizen
 • Hotel Geckoes Lodge 

Dag 7 & 8; Vulkaan Turrialba, botanische tuinen en raften

In 2 grote stappen gaan jullie van de Caraïbische kust naar de Pacifische kust. Een autorit van 3 tot 4 uur – deels door de bergen – via Siquirres, Linda Vista en Turrialba brengt jullie bij Santa Cruz. Een fraaie omgeving met mooie uitzichten en leuke activiteiten als het Guayabo National Monument, Catie Botanical Collection, de Turrialba Vulkaan en voor de sportieve mensen een avontuur, raften op de bekendste ‘raft-rivier’ van Costa Rica, Rio Pacuare.

Hotel optie:

 • Hotel Guayabo Lodge

Dag 9 & 10; De Quetzal spotten in het nevelwoud van San Gerardo de Dota

Vandaag gaan jullie weer verder de bergen in (3 à 4 uur rijden), richting de hoogste bergpas van Costa Rica, de Cierra de la Muerte. Een hoger gelegen berg en bosrijk gebied, wat vooral bekend staat om de ongerepte natuur en de bekende turquoise vogel met de fraaie lange staart; de quetzal. Je bezoekt – en verblijft in – het prachtige nevelwoud van Los Quetzales National Park bij San Gerardo de Dota. Dit is ook een prima plaats voor wandelingen en paardrijden.

Hotel optie:

 • Dantica Cloud Forest Lodge

Dag 11 t/m 13; Manuel Antonio of Corcovado, walvissen en stranden

Van het hoge nevelwoud rijden jullie vandaag naar beneden richting de Pacifische kust met haar mooie en zonnige stranden. Een prachtige route door de bergen via San Isidro naar Dominical en via de kustweg door naar Uvita of Matapalo. Dit is een prachtig tropisch kustgebied met een divers aanbod van stranden; pittoreske baaivormige strandjes tot lange uitgestrekte stranden waar je je Robinson Crusue waant. Naast het strand zijn er tal van andere activiteiten te doen in Costa Ballena, zoals het gebied ook wel genoemd wordt. Ballena betekent walvis in het Spaans en in het seizoen zijn er in Marino Ballena nationaal park walvissen te zien. Daarnaast kun je de beroemde nationale parken Manuel Antonio en Corcovado bezoeken. Dit zijn prachtige laaglanden regenwouden waar je apen, luiaards en andere wilde dieren kunt spotten. Om het een ontspannen trip te houden adviseren we wel een keuze te maken uit deze 2 natuurparken. Je moet immers ook tijd hebben het gezellige surfdorpje Dominical te bezoeken en de imposante Nauyaca watervallen.

Hotel opties:

 • Uvita Bali Bosque retreat
 • Hotel La Cacatúa Lodge

Dag 14 t/m 16; Rincon de la Vieja & Santa Rosa, wandelen en paardrijden

Om de diversiteit van Costa Rica zoveel mogelijk te zien, maken jullie vandaag een grote stap naar het noordwesten. Tijdens een rit van ongeveer 5 uur via Quepos, Jaco, Tarcoles, Puntarenas en Canas naar Liberia. Stop bij Tarcoles even bij de beroemde ‘krokodillenbrug’; vanaf de brug kun je een groot aantal American Crocodiles bekijken.

Jullie verblijven naast het beroemde nationale park Rincon de la Vieja. Hier kun je mooie wandelingen maken langs watervallen en hotsprings. Ook kunnen jullie gaan paardrijden of het nabijgelegen Santa Rosa nationaal park bezoeken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen lekker te relaxen in deze mooie natuurlijke omgeving, die weer veel anders is dan de andere gebieden van Costa Rica.

Hotel optie:

 • B&B Casa rural Aroma de Campo

Dag 17 t/m 19; Vulkaan en meer van Arenal, grotten, ATV tour en hotsprings

Vandaag een leuke rit van 3 uurtjes via Liberia, Canas, Tilaran en om het meer van Arenal naar Nuevo Arenal en La Fortuna. Hier zijn diverse mogelijkheden voor vermaak; het nationale park Arenal, de vulkaan, mooie watervallen, de grotten van Venado en actieve dingen als quad-rijden en paardrijden. Bezoek ook zeker een van de hotsprings waar je heerlijk kunt relaxen in baden met een verschillende temperatuur. Ook kun je daar een lekkere massage nemen. ´s Avonds kun je in het hotel heerlijk romantisch dineren met uitzicht op het meer van Arenal.

Hotel opties:

 • Hotel Laguna Arenal (Adults Only)

Dag 20; Autorit naar San Jose

Vandaag gaan jullie alweer terug naar San Jose. Een bochtige weg door mooi landschap via San Ramon naar San Jose. Misschien onderweg nog een bezoek aan de dierentuin, of de vulkaan Poas, voordat jullie bij het hotel aankomen voor de laatste overnachting.

Hotel opties:

 • Hotel Guacima Escondida
 • Hotel Bougainvillea

Dag 21 & 22; Naar huis en weer thuis

Vandaag zit jullie 3 weken Costa Rica er op en nemen jullie het vliegtuig terug naar huis. Natuurlijk brengen we jullie naar de luchthaven.

Reissom rondreis

De reissom genoemd in deze voorbeeldrondreis is een ‘vanaf prijs’ ter indicatie. Als na overleg alle wensen duidelijk zijn en de Costa Rica rondreis is samengesteld krijg je een offerte toegestuurd. De offerte omvat de kosten voor alle overnachtingen inclusief BTW. Het ontbijt is in bijna alle gevallen inbegrepen, maar andere maaltijden en activiteiten & excursies zijn niet inbegrepen. Wij verzorgen individuele rondreizen Costa Rica, dus je hebt een huurauto nodig; lees hieronder hoe dit in z'n werk gaat.

Betaling & Restitutie

Je betaalt tenminste 45 dagen voor aankomst in Costa Rica; waarna er tot 30 dagen voor aankomst restitutie mogelijk is; wel na aftrek van de door onze organisatie gemaakte kosten (met een minimum van U$150). Vanaf 30 dagen voor aankomst in Costa Rica is restitutie niet meer mogelijk.

Garantie

Holland Hotels Costa Rica is geen bedrijf en heeft geen personeel in dienst (en kan dus als zodanig niet in financiële problemen komen). Holland Hotels Costa Rica bestaat uit een groep zelfstandig opererende hotels en Bed & Breakfasts. Als een van de leden van Holland Hotels Costa Rica plotseling niet aan de verplichtingen kan voldoen, dan zullen de overige aangesloten leden van Holland Hotels Costa Rica voor een andere passende oplossing zorgen.

Tijdens de rondreis

Voorafgaande de reis naar Costa Rica krijg je een duidelijk overzicht van de route voorzien van alle informatie die je nodig hebt. Maar ook tijdens de rondreis sta je er niet alleen voor; je kunt bij Kees terecht voor vragen en advies.

Autohuur

Wij helpen je graag met het vinden van een goede huurauto naar wens, bij een betrouwbaar autoverhuurbedrijf. Wij zorgen dat de auto op de juiste tijd en plek voor je klaar staat. Bij aankomst op het vliegveld hoef je dus niet gelijk de auto op te halen, hetgeen vaak een wat tijdrovend en frustrerend klusje is; wij zorgen dat de huurauto bij het hotel op tijd klaar staat. Dit is heel relaxt en scheelt je vaak ook nog een dag extra autohuur. Je betaalt direct aan het autoverhuurbedrijf. De autoverhuurder heeft een goede servicelijn en zal je correct helpen bij mogelijke problemen. Maar Kees staat ook paraat om je bij te staan wanneer nodig.

Dé rondreis voor jou plannen?

Stuur ons je email en Kees zal spoedig contact met je opnemen voor het samenstellen van een reisvoorstel op maat.

 

12 + 8 =

Meer Voorbeeld Rondreizen 

Rondreis Costa Rica Basic

22d, vanaf 1648,- (2p)

Costa Rica rondreis; Basic

Geen overdreven luxe, maar wel goede hotels tegen een mooie prijs. Hoogtepunten: Rincon de la Vieja, Monteverde en Manuel Antonio.

Aantrekkelijke prijs

Kleinschalige B&B's / hotels

s

Aan te passen zoals jij wilt!

Populair!
Rondreis Costa Rica met kinderen

21d, vanaf $2384,- (4p)

Met kinderen tot 12 jaar

Een mooie voorbeeldreis voor met de kleintjes. Ze zullen zich niet vervelen, terwijl de ouders ook een mooie relaxte reis beleven.

Actieve & leerzame activiteiten

Hotels met zwembad

s

Aan te passen zoals jij wilt!

Individuele rondreis Costa Rica; Rust & Natuur

22d, vanaf $2499,- (2p)

Rondreis; Rust & Natuur

Veel natuur in een relaxt tempo, waarbij je toch beide kusten bezoekt. Hoogtepunten: Sarapiquí, Cahuita en Corcovado.

Voor de natuurliefhebber

Mooie accommodatie

s

Aan te passen zoals jij wilt!