Auto Huren Costa Rica

Welke auto huren in Costa Rica?

Een auto huren is de manier om door Costa Rica te reizen; je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt en het rijden in Costa Rica is goed te doen. Niet dat er overal geasfalteerde wegen zijn, maar de meeste onverharde wegen zijn goed begaanbaar. Wel is het aan te raden een 4×4 te huren, anders kan het zijn dat je niet overal kunt komen. Sommige onverharde wegen in de bergen zijn alleen begaanbaar met vierwielaandrijving. Daarnaast geeft 4×4 ook meer veiligheid op dergelijke bergweggetjes. Goede opties zijn Suzuki Jimny, Vitara of Grand Vitara. Ook de grotere Toyota-modellen zijn aan re raden, RAV4, Hilux, Fortuner en Prado.

Relaxen aan het strand, buitenavontuur, dieren in hun oorspronkelijke habitat bekijken en leren over een nieuwe cultuur. Costa Rica biedt voor iedereen meer dan voldoende, zelfs de meest kieskeurige reizigers zullen iets vinden dat aan hun voorkeur voldoet, waardoor Costa Rica een werkelijk unieke vakantiebestemming is:

Bij wie een auto huren in Costa Rica?

Er zijn zeer veel autoverhuurders actief in Costa Rica. Het is echter wel goed niet zomaar voor de laagste prijs te gaan en wat onderzoek te doen naar het verhuurbedrijf alvorens je boekt. Sommige rentalcar-bedrijven zijn onbetrouwbaar; je wilt immers wel dat de auto die je geboekt hebt klaar staat voor de prijs waarvoor je hem geboekt hebt. Daarnaast moet de service – in het geval er iets met de auto is – ook goed zijn. Om deze reden is het goed een autoverhuurbedrijf te kiezen met meerdere vestigingen in het land; hierdoor zijn mogelijke problemen snel opgelost. Ga er niet zondermeer vanuit dat een bekend autohuurbedrijf dat wereldwijd actief is, ook goed is in Costa Rica; het betreffen nl. vaak franchisebedrijven die er soms hele andere kwaliteitsstandaarden op na houden dan wat je elders gewend bent.

Een betrouwbaar autoverhuurbedrijf is Alamo. Wij hebben voor langere tijd een positieve ervaring met Alamo. Gebruik het formulier hieronder om autohuurprijzen en -modellen te checken. Let wel! Holland Hotels Costa Rica speelt op geen enkele manier een rol in de huurovereenkomst die de huurder met verhuurder Alamo Rent a Car maakt. Overigens, mocht je geïnteresseerd zijn een Costa Rica rondreis via Holland Hotels te boeken; dan regelen wij alles, ook wat betreft de autoverhuur.

Verder goed te weten bij het huren van een auto in Costa Rica

  • Je hoeft geen internationaal rijbewijs te hebben om een auto te huren in Costa Rica; een Europees rijbewijs is 90 dagen na binnenkomst in het land geldig.
  • Probeer je aan de verkeerregels te houden, want bekeuringen in Costa Rica zijn hoog. Zaken als: door rood rijden, inhalen bij een doorgetrokken streep, een u-bocht maken waar het niet mag en te snel rijden kosten al snel meer dan USD 500,-.
  • Let op welke verzekering je hebt afgesloten bij het boeken (en dus al inclusief zouden moeten zijn) en bedenk goed welke verzekeringen je nodig acht. Autoverhuurders verdienen veel aan verzekeringen en willen je graag extra verzekeringen aansmeren.
  • Check de auto grondig voordat je de handtekening zet voor ontvangst van de huurauto. Laat alle zaken noteren als je iets ziet (wanneer geen allriskverzekering is afgesloten).
  • Het kan soms heel praktisch zijn om de auto op een andere locatie in te leveren als waar je hem hebt ontvangen. In deze gevallen moet er wel vaak een ‘drop-off tarief’ betaald worden.

Lees op volgende pagina meer praktische zaken voor je vakantie naar Costa Rica.